Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2011

Masa untuk belajar

Ahad yang begitu indah. Berehat di pondok sambil menulis disapa angin yang bertiup lembut begitu mendamaikan. Pun begitu, hari ini aku hanya ingin membaca blog teman-teman sambil mencari maklumat tentang penulisan di mana-mana laman web untuk mencari semangat.

Tidak mahu memikirkan tentang apa-apa. Masa untuk membaca. 

*****   Tekak yang asyik tergaru-garu gatal ni buat aku tak tahu apa nak makan malam ni. Tiba-tiba teringin nak makan burger sos kacang. Jadi, luncurkan kenderaan dan singgah ke tempat burger sos kacang. Baru aja nampak kereta aku yang lip-lap nak berhenti, penjual burger tu pun terus bangun dan tersenyum mesra.  sekali orang senyum dengan aku, sepuluh kali aku senyum dengan orang tu heh heh..tp senyum sedekahlah, bukan senyum menggedik. Dan salah satu sebab mengapa aku tersenyum ialah sampai sekarang dia orang tak tahu, warung burger dia orang tu dah glamer dalam cerpen aku. Burger dia orang pun dah popular dalam cerpen aku. Dia orang tak tahu, aku telah mengisahkan su…