Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2015

PAKEJ STREAMYX JIMAT HEBAT

Salam di malam yang indah gemerlapan oleh bintang-bintang dan bulan kelihatan separuh penuh... 

Rupanya langganan streamyx aku bukanlah atas nama Streamyx dengan tablet. Namanya ialah Pakej Jimat Hebat. 
Kalau aku nak bercerita sakit tak sakitnya mengadap talian 100 sejak pagi sampai petang, buat bazir ruang blog aku je. Tak ada pekdah. Tak fasal pulak aku nak mengadap vendor-vendor tm, semata-mata nak tahu jenis tablet apa yang aku akan dapat. Untuk Streamyx dengan tablet, tablet yang akan dibekalkan ialah jenis Microsoft 10 inci. Tapi untuk Pakej Jimat Hebat, tablet yang dibekalkan pulak ialah HP8. Ukuran 7 inci. 
Apa yang penting, 7 hari masa bekerja dari sekarang, aku akan perati dan tunggu. Mula-mula aku tak herankan sangat tablet tu. Sebab tu sedar tak sedar dekat sebulan rupanya aku masih belum dapat lagi tablet yang dijanjikan akan dihantar secara courier ke rumah. Nak tunggu aku meroyan jugak, barulah nak setel. 
Kenapalah bukak lagi promosi kalau bekalan hadiah dah habis? Kalau …

CERPEN HATI : HARI CUTI YANG INDAH

Mungkinkah dia..merawat lara

ditinggalkan pergi untuk selamanya bagai diriku jua....
Dalam rindu..membuai derita... Di penghujung alam cinta.. Mungkin ada...

Sambung kalau pandai...ahaks... teka lagu apa? Hiks..
Ups... salam sejahtera di malam yang nan sepi bertemankan lagu-lagu retro rock radio Sinar. 
Dengar radio kat tv, boleh gitu? Haha...kalau aku dah mengadap rancangan memasak Baking with Anna Olsen alamatnya tak bertandalah buku-buku budak ni. Lappy pun tak dipedulikan. Jadi, aku dengar radio sudahlah. 
Worait...keja dalam keadaan yang stabil, suhu belum naik pada paras stress lagi. Tunggulah Majlis Maulid Nabi minggu depan kalau tak berpinar biji mata nak mengadap 500 budak kat dewan. Malam ni keja aku menanda buku budak je. Lain-lain semua dah selesai. Hoyeah..
Asalnya aku malas nak update entri tapi memandangkan aiponpoes aku asyik blink blink bagitau email masuk daripada pembaca yang baca entri aku, terpaksalah jugak aku menjawab beberapa soalan tentang entri yang aku tulis. Yang ma…

CERPEN HATI : SELAMAT DATANG 2015

Salam tahun baru 2015.
Biasa la kan, asal jengah muka buku aje, penuhlah wall kekawan dengan ucapan-ucapan tahun baru dan bla bla bla...
Hari pertama tahun ini nampaknya aku agak sibuk sedikit. Hari nilah TM call, beritahu esok paginya akan dilakukan pemasangan talian telefon. Hari ni jugaklah mak dan adik kecik aku balik dari Indon mengejut. Hari ni jugaklah road tax aku baru nak diposkan setelah beberapa hari aku memandu tanpa cukai jalan. Keh keh...
Road tax...dulu masa kecik aku hairan jugak bila ayah aku selalu bebel pasal kena cukai. Sekarang giliran aku dah tua, aku faham maksud cakap bapak aku tu. Tiap tahun beratus duit nak dikeluarkan untuk cukai jalan. Untuk apa? keselamatan? Kemaslahatan jalan raya? Jalan berlubang jugak yang tayar aku sental. Cover eksiden? Kalau clear dari sebarang eksiden, kenapa duit tu tak dipulangkan semula pada tahun semasa? Pigi dah. Masuk tahun ke-8 aku gunakan kenderaan yang bukan international, sederhana dan sihat walafiat ke sana ke mari, tu semu…