Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2016

CERPEN HATI : PERSONA NYER MOUNTING ABSORBER DEN PATAH!

Salam Februari yang masih lagi dengan tempias bahang El Nino...


Aha... penat dah siapkan entri untuk bisnes Mary Kay patik. Namun syukur, akhirnya siap jugak walaupun berdikit-dikit. Bagi yang selalu tanya aku, camne awak buat blog awak ek? Camne akak boleh hias blog akak ek? Camne ek?
Banyaknya ‘ek’ dia tu weh...
Blog ialah medan untuk insan itu mencurahkan apa saja dalam bentuk tulisan. Orang yang suka menulis mestilah suka berblog. Yang suka bisnes pulak terpaksalah suka menulis jugak walaupun asalnya tak suka menulis.
Cukup pakai template(acuan) blog yang dah sedia free, contohnya blogspot. Yang penting dalam 3o hari tu, sekurang-kurangnya 2 hari sekali updatelah tulisan. Lebih banyak kita menulis, lebih dekat Google dengan kita. Lebih kerap kita publish entri, lebih senang orang cari kita di dalam enjin carian Google pasal blogspot ni google punya.
Soalannya : sekerap mana kita nak update entri blog kita?
Bagi yang zero tu, cubalah explore dengan baik, ambik masa untuk ikut prosedu…