Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2016

CERPEN HATI : REDHA

Assalamualaikum warahmatullah...


Alhamdulillah sehari lagi aku beri nafas untuk menikmati Rejab yang mulia, moga-moga sempatlah aku jumpa Sya’ban dan Ramadhan... amin..
Walah...teratak usang aku ni dah bersawang gila, almaklumlah dah berzaman aku tak mengadap laptop ni kecuali untuk buat lesson plan. Lepas tu tutup. Haha..
Aku 10 tahun yang dulu pastinya takkan sama dengan aku yang sekarang.
Hokay... tentang bisnes Mary Kay, alhamdulillah... siapa-siapa yang nak berbisnes tu, MK memang ada potensi untuk meraih keuntungan asalkan ko rajin, cukup strategi(skincare class, blog, ig...paling koman pun iklan di wassap grup memasing), ada ilmu...rezeki tu Allah akan bagi. Yakin dulu yang Rezeki di tangan Allah. Yakin. Dah yakin betul, selebihnya ko tunggulah, ia akan datang sesuai dengan takdirNya.
Terlalu banyak kisah nak cerita sampaikan dah berlapis-lapis...aku pun naik malas sudahnya.
Apa yang aku belajar sepanjang aku berehat sekejap daripada dunia media;
-ujian untuk orang yang mengaku di…