Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2016

CERPEN HATI : OFFICE 2016 YANG MANTOPPPSSS

Assalamualaikumwarahmatullah...
Tengah sibuk menaip kat lappy tetiba dia blank. Memula ingat sekejap ajelah...ehh rerupanya sampai ke sudah hitam je. Alamatnya kena masuk bengkel la kan... Masuk bengkel tu tak apa lagi tapi dengan sumer data aku hilang...mak ai.. tak dapat diselamatkan lagi unless aku pergi bengkel khas untuk keluarkan semula data aku tersebut.
Hard disk rosak!
Kalau dulu mungkin aku meroyan la kan sebab hampir 90% masa kerja aku menggunakan laptop tapi sekarang tidak lagi. Dulu terlalu banyak kerahsiaan, mengalahkan fail sulit iluminati dalam membangunkan The New World Order tapi skang ni lantak ler... kalu data hilang, aku tulis yang lain pulak...haha
Oleh sebab Windows aku tu versi 8 dan telah diupgrade ke versi 10 maka urusannya menjadi agak lama jugak sbb sumer berlesen. Almaklumlah, kerja-kerja rasmi aku ni takmolah main bedal aje dengan lanun punye brand. Kalau ada apa-apa, aku jugak yang menanggungnya. Sebab tu dari awal sumernya genuine. Eh berlagak ke gaya aku t…