Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2016

CERPEN HATI : MENGHADAPI UJIAN SETINGKAT LEBIH TINGGI

Salam Ogos yang cerah dan di awal bulan...Huuu... Sebenornya dah lama aku update tapi tak pernahnya sampai ke garisan penamat. Daripada awal bulan lepas sampai tengah bulan pastu akhir bulan dan skang ni awal bulan pulak, masih tak siap-siap lagi tulisan aku. Hohoho...

Entri terbaru aku pun tentang Makeup Geek eyeshadow yang aku beli via website MUG sendiri Ramadhan lepas. Apa pun, starter kit 9 pan eyeshadow yang dicadangkan oleh Marlena itu memang tersangat best dan berbaloi aku beli. Banyak tu paduan warna yang boleh kita explore dalam 9 kaler yang ada. Hidup kita sendiri takkan berseri dengan hanya satu warna, kan? Begitu juga dengan warna pembayang mata kita. Jadi, gunakanlah kreativiti tersendiri bermain dengan warna. Berus yang diguna, teknik yang kita guna, semua tu memainkan peranan untuk hasilkan kanvas berwarna pada mata.
Apa yang aku suka tentang MUG ialah tiada unsur haiwan atau ujikaji terhadap haiwan. Cruelty-free. Nak blend pun senang tapi ia sangat pigmented so tak yah…