Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2018

HARI YANG MAHA BODOH DAN BERANTAKAN

Assalamualaikum...

Ahaaaaa.... tebal benor sawang yang dah berumah di blog aku nih...anyway semakin berusia semakin banyak cerita yang kadang tu tak masuk akal tapi ia berlaku dan ketika ia berlaku, aku tengah malas nak bercerita. Bila dah malas tu, paham2 sajelah ya..
Tentang personal, kerja dan kegiatan seharian aku masih sama saja sejak 12 tahun yang dulu, tak ada bezanya. Ceritanya itu-itu jugaklah memandangkan aku pun memang rasanya sejak azali hidup dalam blues..hidup yang payah nak move on so kehidupan aku pun sama aje.

Alkisah sempena PRU 14 yang bagi aku hambar saja, tak adalah havoc macam masa berdarah muda dulu keh keh... sekolah aku ni mohon cuti ganti. Ini disebabkan oleh sekolah aku jadi tempat pembuangan undi, maka sehari sebelum nak mengundi tu, persediaan haruslah dibuat. Sekolah ditutup kerana ia telah pun diganti pada hari Sabtu sebelum itu. Adapun sekolah-sekolah yang tidak terlibat, tidaklah mengambil cuti ganti tersebut.

Okeh, bila sebut aje hari Sabtu, kepala hota…